Datum gewijzigd: 19-11-2017

Deel deze pagina


MedezeggenschapsLAB

 

Het MedezeggenschapsLAB Waterschappen biedt medewerkers tussen de 18-35 jaar de mogelijkheid om mee te denken over het vernieuwen van de medezeggenschap binnen het waterschap waarvoor men werkt.

Wat is het MZ LAB?
Het MZ LAB is een initiatief van CNV Jongeren en FNV Jong en bestaat uit één bootcamp, drie masterclasses en een eindevent (5 bijeenkomsten in totaal). Hierin maken jongeren kennis met de wereld van medezeggenschap en worden ze geprikkeld om na te denken over nieuwe werkvormen voor medezeggenschap. Aan de hand van actuele thema’s komen interessante gastsprekers aan bod en worden gezamenlijke opdrachten uitgewerkt. De eerste edities van het MZ LAB zijn begin 2016 gestart in de zorg en Rijksoverheid en hebben inmiddels haar vruchten afgeworpen. Het MZ LAB kent diverse uitkomsten. Zo ontwikkelen sommige deelnemers de ambitie om zitting te nemen in de OR. Andere deelnemers willen juist alternatieve vormen van medezeggenschap gaan ontwikkelen. Maar bovenal zullen deelnemers ambassadeurs worden van medezeggenschap in hun organisatie.

MZ LAB Waterschappen
In september 2017 is een groep medewerkers van onder de 35 jaar uit verschillende waterschapsorganisaties gestart met het MZ LAB Waterschappen. Zij volgen een programma van meerdere bijeenkomsten dat zal worden afgesloten met een eindevent eind november. Voor meer informatie over het MZ LAB Waterschappen zie www.waterschappen.mzlab.nl.

Eindevent MZ LAB Waterschappen
Op donderdag 30 november 2017 vindt het eindevent plaats van het MZ LAB Waterschappen. Tijdens deze bijeenkomst zullen de deelnemers aan het MZ LAB Waterschappen hun visies presenteren op medezeggenschap in de sector waterschappen.

 

Gerelateerde activiteiten


 

 

Ontwerp ]RUURD['s, techniek: Dutchbrite, realisatie: ARVEE, webdevelopment, fotografie Kees Winkelman