Datum gewijzigd: 19-11-2017

Deel deze pagina


Pensioen

ABP
Het ABP het pensioenfonds voor mensen die werken in de sector waterschappen. Pensioen is het inkomen dat je ontvangt als je stopt met werken, als je arbeidsongeschikt raakt of voor de nabestaanden als je overlijdt. Voor meer informatie over het ABP of over pensioen in het algemeen klik hier voor de website van ABP.

MijnABP
In MijnABP regel je jouw pensioenzaken eenvoudig online. Je kunt er bijvoorbeeld je pensioen plannen of je voorkeuren aanpassen. Klik hier voor de link naar MijnABP.

Financiële loopbaanplanner
Als je niet alleen zicht willen krijgen op je pensioen, maar op je totale financiële situatie na het bereiken van je pensioenleeftijd, is de Financiële loopbaanplanner van het A&O-fonds Waterschappen gratis beschikbaar. De Financiële loopbaanplanner is het digitale online instrument van MijnGeldzaken dat je een compleet beeld geeft van je huidige financiële huishoudboekje: inkomen, vermogen, pensioenopbouw en uitgaven. Zo weet je precies hoe je er nu voor staat. Het kan je vervolgens in verschillende scenario’s laten zien wat een verandering in het werk of de privésituatie voor financiële gevolgen heeft. Zowel nu als later. Klik hier voor meer informatie over de Financiële loopbaanplanner.

Workshops Financiële loopbaanplanner
Voor medewerkers die uitleg wensen over hoe de Financiële loopbaanplanner werkt, organiseert het A&O-fonds Waterschappen samen met MijnGeldzaken gratis regionale workshops voor medewerkers in de sector waterschappen. In de twee uur durende workshops krijg je uitleg over hoe de digitale Financiële loopbaanplanner werkt, hoe je gegevens kan invoeren en welke mogelijkheden er zijn om verschillende scenario's te bekijken voor jouw toekomstige financiële situatie.

Aan de workshop zijn geen kosten verbonden, wel moet je aan de volgende voorwaarden voldoen om deel te kunnen nemen:

  1. Werkzaam in de sector waterschappen
  2. Voorafgaand aan de workshop (een groot deel van) je financiële gevens al ingevoerd in het systeem
  3. Zelf een laptop meenemen naar de workshop


Klik hieronder om je aan te melden voor een van de workshops:

Workshop financiële loopbaanplanner Zwolle, woensdag 6 september
Workshop financiële loopbaanplanner Eindhoven, dinsdag 12 september
Workshop financiële loopbaanplanner Utrecht, donderdag 14 september


 

 

Ontwerp ]RUURD['s, techniek: Dutchbrite, realisatie: ARVEE, webdevelopment, fotografie Kees Winkelman