Datum gewijzigd: 29-12-2017

Deel deze pagina


Loopbaanscan

 

Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? Wat durf ik? Zit ik nog op de goede plek of ben ik toe aan een nieuwe uitdaging? En hoe pak ik dit aan? De digitale Loopbaanscan van het A&O-fonds Waterschappen helpt je met het vinden van de antwoorden op deze vragen. De Loopbaanscan is gratis te gebruiken voor medewerkers in de sector waterschappen.

Jouw loopbaanontwikkeling
In de sector waterschappen krijg je als medewerker alle ruimte om je talenten te ontwikkelen en te gebruiken. Daarbij bepaal je grotendeels zelf de koers van je loopbaan. De cao en de sector bieden je diverse mogelijkheden om zelf aan de slag te gaan met je loopbaan. Bijvoorbeeld met de verdere ontwikkeling in je huidige functie of de ontwikkeling naar een andere functie binnen je organisatie of daarbuiten. De Loopbaanscan helpt je bij het bepalen van de juiste koers in jouw loopbaan.

Loopbaanscan
Na het invullen van de Loopbaanscan op de computer, kun je direct je persoonlijke rapportage downloaden, met informatie over je persoonlijke eigenschappen, loopbaanmotieven en ontwikkelmogelijkheden. Het rapport komt alleen bij jou terecht. Anderen hebben geen inzage in jouw rapport. Daarnaast bevat de rapportage ook een werkboek met concrete tips en oefeningen. Hiermee kun je zelf aan de slag gaan met jouw loopbaan.

Ook de scan invullen?
Wil je ook de scan invullen en zien waar jouw mogelijkheden liggen in je loopbaan? Kijk dan hieronder hoe je aan de slag kunt gaan met de Loopbaanscan.

HOE GEBRUIK JE DE LOOPBAANSCAN?

1) MELD JE AAN
Wil je de Loopbaanscan invullen klik dan hieronder op de button:

Ga naar de Loopbaanscan

Na registratie met je werk-email krijg je toegang tot een speciale, beveiligde website waar je de Loopbaanscan kunt invullen. Je ontvangt je inloggegevens per mail. Zo kan alleen jij bij de resultaten en blijft jouw privacy gewaarborgd.

2) VUL DE VRAGEN IN
De Loopbaanscan bestaat uit meerdere vragenlijsten. Het invullen kost ongeveer 1,5 uur. Je kunt de vragenlijsten op verschillende momenten invullen. Iedere computer met een internetaansluiting is geschikt. Vul de scan in op een rustige plek, zodat je je goed kan concentreren. Klik hier voor een voorbeeld van de vragen in de Loopbaanscan.

3) LEES DE RAPPORTAGE
Nadat je de scan hebt ingevuld kun je direct de rapportage downloaden. Hierin vind je de resultaten en ook een werkboek met tips en oefeningen. Lees eerst zelf de rapportage en het werkboek goed door. Herken je jezelf in de resultaten? Wat maken de resultaten bij jou los? Wat leer je over jezelf? Klik hier voor een voorbeeldrapport van de Loopbaanscan.

4) BESPREEK DE RESULTATEN
De Loopbaanscan levert je meer op als je de resultaten ook bespreekt met iemand die de scan goed kent, zoals een loopbaancoach of -adviseur of medewerker P&O in jouw organisatie. Het bespreken van de resultaten helpt je om deze beter te begrijpen en te bedenken wat je er mee wilt doen. Je kunt de resultaten ook gebruiken in de gesprekken met je leidinggevende over je loopontwikkeling en de besteding van je persoonsgebonden basis budget (PBB).

5) MAAK EEN PLAN EN AAN DE SLAG!
Stel vervolgens een plan op voor jouw loopbaanontwikkeling. Formuleer hierin concrete en realistische acties en doelen en ga aan de slag met jouw loopbaan. Veel succes en plezier!

Informatieflyer Loopbaanscan
Wil je meer informatie hebben over de Loopbaanscan? Download dan hiernaast de infoflyer.

Hulp bij technische problemen
Heb je problemen met inloggen of invullen van de Loopbaanscan? Neem contact op met de helpdesk van LTP via (020) 30 50 438 of impact@ltp.nl. De helpdesk is op werkdagen bereikbaar van 8.30-17.30 uur.

 

Techniek: Dutchbrite, realisatie: ARVEE, webdevelopment, fotografie Kees Winkelman