Datum gewijzigd: 08-12-2019

Deel deze pagina


Het nieuwe werken


‘Het nieuwe werken’ is een begrip dat inmiddels bij de meeste waterschapsorganisaties is geintroduceerd en geimplementeerd. Bij het nieuwe werken gaat het niet alleen om de gevolgen voor jouw werk door invoering van ICT. Het gaat ook om de organisatiecultuur en de organisatieflexibiliteit. Het plaats onafhankelijk werken speelt daarin een steeds grotere rol.

Het nieuwe werken vraagt van jou als medewerker om betrokkenheid, innovatief gedrag en de wens om je te willen blijven ontwikkelen. Van jouw leidinggevende vraagt dit om het geven van vertrouwen en een aansturing die hierop is gebaseerd. Het A&O-fonds ondersteunt organisaties bij het implementeren van deze nieuwe werkvorm. Dit doen we onder andere door de Quickscan Het Nieuwe Werken en een toolbox.

Waar staat jouw organisatie met het Nieuwe Werken?
Wil je inzicht in waar jouw organisatie staat in relatie tot het Nieuwe Werken en inzicht in de mogelijke maatregelen om het Nieuwe Werken in te voeren? Of ben je op zoek naar het antwoord op vragen als: ‘Waar bevinden wij ons in de ontwikkeling van nieuwe vormen van werken?’ en ‘Welke instrumenten kunnen of moeten we inzetten om onze ambities van de organisatie van werk vorm te geven?’. Dan biedt de Quickscan Het Nieuwe Werken uitkomst. Met deze scan kunnen organisaties in korte tijd inzichtelijk maken waar zij momenteel staan op het gebied van het nieuwe werken. De quickscan bestaat uit twee delen, die hiernaast zijn te downloaden. 

Toolbox het Nieuwe Werken en Toolbox Modern en Flexibel Werken
In opdracht van het A&O-fonds Waterschappen is in 2013 een toolbox ontwikkeld die de waterschappen en medewerkers ondersteunt bij het implementeren van het nieuwe werken. Wil je gebruikmaken van de toolbox, download deze dan hiernaast onder het kopje "Gerelateerde Instrumenten".

Onderzoek naar het Nieuwe Werken bij waterschappen
Het A&O-fonds Waterschappen heeft in 2011 en 2014 een tweetal onderzoeken uitgevoerd naar de stand van het nieuwe werken bij waterschappen. Download hiernaast de onderzoeksrapporten.

 

Gerelateerde instrumenten

    Gerelateerde publicaties

      Techniek: Dutchbrite, realisatie: ARVEE, webdevelopment, fotografie Kees Winkelman