Datum gewijzigd: 08-05-2021

Deel deze pagina


LoopbaanscanWie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? Wat durf ik? Zit ik nog op de goede plek of ben ik toe aan een nieuwe uitdaging? En hoe pak ik dat aan? De digitale Loopbaanscan van het A&O-fonds Waterschappen helpt je met het vinden van de antwoorden op deze vragen en is gratis voor medewerkers in de sector waterschappen.
Als medewerker in de sector waterschappen krijg je alle ruimte om je talenten te ontwikkelen en te gebruiken. De cao Waterschappen en de sector bieden daarvoor veel mogelijkheden. Zo kun je grotendeels zelf je loopbaan bepalen. Maar misschien heb je vragen over de richting die bij je past: kan ik me ontwikkelen binnen mijn huidige functie of heb ik de kwaliteiten voor een andere functie binnen de organisatie of daarbuiten? De Loopbaanscan helpt je bij het bepalen van de juiste koers in jouw loopbaan.

De loopbaanscan
De Loopbaanscan bestaat uit digitale vragenlijsten die je als medewerker zelf thuis op de computer kunt invullen. De vragenlijsten gaan over je persoonlijke eigenschappen, werkmotieven, werkvoorkeuren, voorkeurrollen, talenten, competenties en veranderkracht. Het beantwoorden van de vragen duurt ongeveer één uur.

Als je klaar bent, kun je gelijk je persoonlijke rapport downloaden met de resultaten op de verschillende onderdelen. Alleen jij krijgt dit rapport. Niemand anders kan het bekijken. Bij het rapport zitten ook tips. Hiermee kun je zelf aan de slag gaan met jouw loopbaan. Klik hier voor een voorbeeldrapport.

Groter zelfinzicht
De Loopbaanscan geeft een onafhankelijk beeld van wie je bent, hoe je graag werkt en wat je wilt. Dat is fijn om te hebben als je je blik wilt verruimen, binnen of buiten je functie. Het vergroot je zelfinzicht. Het invullen van de scan betekent niet automatisch dat je ook iets anders moet gaan doen. Dat bepaal je uiteindelijk zelf. Als jij dat zelf wilt, kun je de resultaten uit de Loopbaanscan in een loopbaangesprek bespreken met een loopbaancoach of je leidinggevende.

Zo werkt de Loopbaanscan
Wil je de scan invullen? Hier lees je hoe dat werkt.

Meld je aan
Meld je de eerste keer aan via onderstaande link.
 

Aanmelden Loopbaanscan


Na registratie krijg je een mail met inloggegevens waarmee je toegang krijgt tot een speciale, beveiligde website waar je de Loopbaanscan kunt invullen. Zo kan alleen jij bij de resultaten en blijft jouw privacy gewaarborgd.

Vul de vragen in
De Loopbaanscan bestaat uit meerdere vragenlijsten. Je kunt de vragenlijsten op verschillende momenten invullen. Iedere computer met een internetaansluiting is geschikt. Vul de scan in op een rustige plek, zodat je je goed kan concentreren.

Lees de rapportage
Nadat je de scan hebt ingevuld, kun je de rapportage downloaden. Lees eerst zelf de rapportage en de tips goed door. Herken je jezelf in de resultaten? Wat maken de resultaten bij jou los? Wat leer je over jezelf?

Bespreek de resultaten
De Loopbaanscan levert je meer op als je de resultaten bespreekt met iemand die de scan goed kent, zoals een loopbaancoach of -adviseur of medewerker P&O in jouw organisatie. Het bespreken van de resultaten helpt je om deze beter te begrijpen en te bedenken wat je er mee wilt doen. Je kunt de resultaten ook gebruiken in de gesprekken met je leidinggevende over je loopbaanontwikkeling en de besteding van je persoonsgebonden basis budget (PBB).

Maak een plan en aan de slag
Stel vervolgens een plan op voor jouw loopbaanontwikkeling. Formuleer hierin concrete realistische acties en doelen en ga aan de slag met jouw loopbaan. Veel succes en plezier!

Privacy
Na registratie krijg je toegang tot een speciale, beveiligde website waar je de Loopbaanscan kunt invullen. Je ontvangt je inloggegevens per mail. Zo kan alleen jij bij de resultaten en blijft jouw privacy gewaarborgd. De Loopbaanscan wordt aangeboden door het A&O-fonds Waterschappen, hiervoor is een overeenkomst gesloten met de beheerder van de website, te weten: LTP. Klik hier voor de privacyverklaring van LTP.

Hulp bij technische problemen
Heb je problemen met inloggen of invullen van de Loopbaanscan? Neem contact op met de helpdesk van LTP via (020) 30 50 438 of online@ltp.nl. De helpdesk is op werkdagen bereikbaar van 8.30-17.30 uur. 

Meer informatie
Nog vragen over de Loopbaanscan? Neem dan contact op met het A&O-fonds Waterschappen via info@aenowaterschappen.nl of 070-7630020.
 

Techniek: Web-OS, realisatie: ARVEE, webdevelopment, fotografie Kees Winkelman